מהו דיסק קשיח? כונן קשיח, דיסק או דיסק קבוע הוא מכשיר לאחסון מחשבים בלתי נדיף המאחסן ומאחזר מידע באמצעות מדיה קשיחה אלקטרונית, בדרך כלל מגשים המכוסים פלסטיק או מתכת עמידים בחום ומונעים חשמלית. הוא בנוי מלוחות מתכת ומעין מדיה לא מגנטית המסתובבת כאשר מופעל עליה מקור כוח. פעולת הסיבוב של הדיסקים אוספת מידע כתוב ומאפשרת למחשב לאתר אותו ולאחזר אותו. ישנם סוגים שונים של כוננים קשיחים בשוק ובהתאם לדרישות המחשב ניתן לרכוש אותו.
סוגי דיסק קשיח
סוגי כוננים קשיחים: SATA (Serial Attached Service), Serial ATA (SAN), ממשק Firewire, eSATA, USB 2.0 ועוד רבים אחרים. לכל אחד מהם יש יתרונות וחסרונות משלו. דיסקי SATA משתמשים בדיסקים קשיחים גדולים (בדרך כלל 5 ג'יגה -בתים) הדורשים מחשב מארח לעיבוד. הם יקרים מאוד אך מציעים ביצועים מעולים. מצד שני, SAN ו- e SAS משתמשים בדיסקים קשיחים קטנים יותר המתחברים למחשב באמצעות כבלים וכך ניתן להעביר אותם בקלות מתחנת עבודה אחת לאחרת.
ניתן לחלק כוננים קשיחים לשני סוגים עיקריים: פיזי והגיוני. פלטות הדיסק הפיזי עשויות מחומרים לא מגנטיים. לכונני דיסקים פיזיים גדולים יותר יש פחות חיכוך ולכן הם זולים יותר מהזן המגנטי. הם מסוגלים לעמוד בפני בלאי רב יותר וגם עמידים יותר. עם זאת, החיסרון הגדול ביותר מסוג זה הוא שלא ניתן לעשות בהם שימוש חוזר לאחר עיצוב.
שטח האחסון של דיסק קשיח
לכוננים קשיחים פיזיים יש שטח אחסון מוגבל. גודלם עשוי להיות דומה לגודל של תקליטור רגיל. עם זאת, עם שטח אחסון גדול יותר, מגיעה עלייה בצריכת החשמל. לכן, מומלץ לבחור בכונן קשיח עם שטח האחסון הקטן ביותר. בנוסף לכך, ככל שהכונן הקשיח קטן יותר כך צריכת החשמל קטנה יותר.
השאלה הבאה שנשאלת לעתים קרובות היא "כיצד לשחזר קובץ שנמחק מכונן קשיח?" ישנן בעיקר שתי שיטות המשמשות לעתים קרובות לשחזור נתונים ממדיה פיזית. השיטה הראשונה היא שימוש ב- degramentator דיסק. זהו מכשיר הדומה למגרסת דיסק שבה הנתונים המקוריים מוחלפים בנתונים אקראיים. לפרטים נוספים והזמנת טכנאי מחשבים עד הבית
שחזור קובץ מכונן קשיח
הטכניקה השנייה לשחזור קובץ שנמחק מכונן קשיח היא תרגיל הדיסק. הדבר דומה גם למגרדת דיסק, פרט לכך שנוצר חור על פני הכונן הקשיח כך שניתן יהיה לשחזר את הנתונים. לשם כך, המשתמש יוצר חור קטן ולאחר מכן מכניס כונן USB רגיל. לאחר החדרת המכשיר למערכת המחשב, המשתמש משתמש בתוכנת שחזור נתונים להתקנת הכלי. לאחר התקנתו, המשתמש מפעיל את התוכנה ומתחיל את התהליך לשחזור הנתונים.
כדי להגן על הנתונים לאחר שנמחקו ממדיום פיזי, חשוב להכניס את הכונן הקשיח לתוך מעטפת הגנה.
החומרה הנפוצה ביותר המשמשת להגנה על נתונים היא הפלטה, שהיא סוג מיוחד של מארז העשוי מפלסטיק. חומרה אחרת הזמינה גם היא פלטות גומי או מתכת.
בעבר, גודל HDD היה כמעט אך ורק גדול. כוננים קשיחים מודרניים כיום קטנים יותר אפילו מהפלטות הקטנות ביותר. עם זאת, רבים מהגדלים הקטנים הללו הם עוצמתיים לא פחות מהגדולים. קיימת תוכנת שחזור נתונים שיכולה לשמש לשחזור שלו. עם זאת, על המשתמש תמיד לוודא שהוא משתמש בתוכנה הנכונה.
כמה נתונים ניתן לאחסן בדיסק קשיח?
אנשים רבים אינם מודעים לכך מהו כונן קשיח וכמה נתונים הוא יכול לאחסן בבטחה. חשוב מאוד לקחת בחשבון את שני הדברים האלה לפני הרכישה. נפוץ מאוד שאנשים רבים משתמשים בכוננים הקשיחים האופייניים ל -500 גיגה -בתים. זה מתאים לאנשים רבים. עם זאת, האמת היא שישנם כוננים קשיחים גדולים יותר שיכולים להכיל מידע בשווי אלפי ג'יגה -בייט.
על מנת לקבוע את הכונן הקשיח הטוב ביותר לרכישה לצרכיך, תחילה עליך לקבוע לשם מה תשתמש ב- HDD. אם אתה צריך את זה רק לאחסון נתונים, אז אתה לא צריך מגש מפואר במיוחד. פלטה מעט גדולה יותר תספיק. אחרת תזדקק לדגם ברמה גבוהה במיוחד.
השלב הבא הוא להסתכל על המחיר. למרות שעלות הכונן הקשיח משתנה, בהתאם למותג, אתה אמור להיות מסוגל למצוא אחד שמתאים לתקציב שלך. זה גם יעזור לך לקבוע מהו כונן דיסק קשיח ומהו כרטיס זיכרון פלאש. זה אולי לא נראה הרבה, אבל הפריטים הקטנים האלה יכולים לעשות הבדל עצום עד כמה אתה מסוגל לאחסן נתונים. זה נפוץ מאוד שרוב האנשים מאחסנים סרטונים, מוזיקה, תמונות ומסמכים בכונן קשיח, בעוד שרוב האנשים מאחסנים מסמכים ותמונות בכרטיס זיכרון פלאש.